JUTRO V TABORU
CERKEV SV. JURIJA
TABOR S PTIČJE PERSPEKTIVE - P. STROUHAL
VZPETINE NAD TABOROM - U. LEDINEK
SONCE ZLATI SPODNJO KAPLO
POGLED IZ OJSTRIŠKE VASI
STRAŽARJI KRVAVICE IN ČEMŠENIŠKE PLANINE
TRAVNIKI OJSTRIŠKE VASI
OBČINA TABOR
.. prav lepa je šentjurska fara, še lepši je šentjurski zvon ..
  • Kultura
30. september 2016
Saša Zidanšek Obreza
PRAZNOVALI SMO 10. OBLETNICO DOMOZNANSKEGA ODDELKA

V ponedeljek, 26. septembra 2016 je Medobčinska splošna knjižnica Žalec, katere ustanoviteljica je tudi naša občina, praznovala 10. obletnico odprtja Domoznanskega oddelka. Zanimiv in bogat večerni kulturni program je povezovala direktorica Knjižnice, ga. Jolanda Železnik. Iz Občine Tabor so k programu prispevali člani Kulturnega društva Ivan Cankar Tabor in sicer Dramska sekcijaTeloh z igro Lipa in sekcija Savinjski rogisti z dvema odigranima skladbama.

V Domoznanskem oddelku Knjižnice hranijo in zbirajo ves pisni material, ki se navezuje na območje Spodnje Savinjske doline, to je vseh šestih občin: Braslovče, Polzela, Prebold, Tabor, Vransko in Žalec.

V oddelku se nahajajo tudi posebni predalniki za vsako občino posebej, kjer so shranjene fotokopije raznih listin iz preteklosti. Lepo bi bilo, če bi zbirko, ki se nanaša na našo občino, lahko čim bolj obogatili, zato prosimo vse, ki razpolagate s kakršnimi koli fotografijami,dokumenti,razglednicami in predmeti,  ki se nanašajo na življenje v lokalni skupnosti Tabor v preteklosti, da nam omogočite fotokopiranje oz. fotografiranje le-teh. Vse bo posredovano Domoznansekmu oddelku Knjižnice v obdelavo in hrambo.

Vodja Domoznanskega oddelka, ga. Karmen Kreže, ki je hkrati tudi knjižničarka v Knjižnici Tabor, je na koncu svojega govora poudarila pomembnost skrbnega čuvanja kolektivnega spomina, saj smo in bomo mi vsi, ki delujemo v tem trenutku in v tem okolju del domoznanstva.

Fotografije: Tone Tavčer, Utrip in Saša Zidanšek Obreza, OU

 

FOTO GALERIJA

Vmesnik
Prilagodite vmesnik, da bo lažja uporaba za različne pogoje.
To upodablja dokument v visokokontrastnem načinu.
S tem se dokument prikaže kot bel na črnem
To lahko pomaga tistim, ki imajo težave pri obdelavi hitrih premikov zaslona.
To naloži pisavo, ki je lažja za branje za osebe z disleksijo.