JUTRO V TABORU
CERKEV SV. JURIJA
TABOR S PTIČJE PERSPEKTIVE - P. STROUHAL
VZPETINE NAD TABOROM - U. LEDINEK
SONCE ZLATI SPODNJO KAPLO
POGLED IZ OJSTRIŠKE VASI
STRAŽARJI KRVAVICE IN ČEMŠENIŠKE PLANINE
TRAVNIKI OJSTRIŠKE VASI
OBČINA TABOR
.. prav lepa je šentjurska fara, še lepši je šentjurski zvon ..
  • Kultura
16. februar 2018
Saša Zidanšek Obreza
VALENTINOV PLES - OD SKROMNIH ZAČETKOV DO GALA PRIREDITVE

V soboto, 10. februarja 2018, je v Domu krajanov Tabor potekal že 20. Valentinov ples, tudi letos pod taktirko Društva podeželske mladine Tabor.

Začetki segajo v leto 1997, ko so takratni člani prišli na idejo, da dogajanje v občini popestrijo s kakšnim novim dogodkom. Odločitev, kaj organizirati, pa v poplavi različnih prireditev ni bila lahka. Po pripovedovanju tedanjega predsednika Janija Basleta je bil prvih nekaj let to skromen ples, brez posebej okrašene dvorane. Se pa lahko pohvalimo, da so imeli prav na našem Valentinovem plesu Modrijani prvi uradni špil! Iz skromnih začetkov se je tradicija začela razvijati. Vsi bivši predsedniki, Jani Basle, Marjeta Rak-Jezernik, Alen Kovačič in Jana Pustoslemšek so k izvedbi prispevali ogromno, za kar se jim najlepše zahvaljujemo.

Organizacije letošnjega Valentinovega plesa smo se člani DPM Tabor tokrat lotili nekoliko prej kot običajno, saj se za takšen jubilejni dogodek spodobi, da se zanj še posebno potrudimo. Že v mesecu novembru in decembru so se naše članice lotile risanja treh velikih plakatov, ki so jih naši pridni fantje postavili po okolici. Moramo jih še posebej pohvaliti, saj so jih tako dobro namestili, da jih niti orkanski veter, ki nam je nagajal v januarju, ni uničil!

Najbolj naporen pa je bil zadnji teden pred prireditvijo. Kar tri dni smo porabili, da smo uredil bar in športno dvorano okrasili jubileju primerno. Letos smo jo po dolgem času oblekli v tradicionalno rdeče-belo kombinacijo in jo popestrili z vintage okraski. Seveda to ne bi bilo možno brez naših sponzorjev (SIP strojna industrija, FIS d. d. in Kmetijske zadruge Vransko), ki so nam omogočili nakup materiala za okrasitev dvorane, kot smo si zamislili.

Tako se je v soboto, 10. februarja, odvil 20. Valentinov ples, kjer smo vrteli pete na plesišču ob zvokih ansambla Unikat. Ples je s pozdravnim govorom otvoril predsednik Simon Stiplovšek. Seveda pa družabnega večera ne bi bilo brez obiskovalcev, ki so se z veseljem zavrteli na plesišču Doma krajanov Tabor. Mnoge obraze srečujemo že vrsto let in dejstvo, da se vedno znova vračajo, nam zelo veliko pomeni. Letos se lahko pohvalimo, da nam je po skoraj desetletju uspelo popolnoma napolniti dvorano, saj so bile vse karte prodane že tri tedne pred dogodkom. Ansambel Unikat je igral vse do jutranjih ur in v dvorani je prevladovalo izjemno vzdušje (kar si lahko ogledate tudi v videoposnetkih, objavljenih na naši Facebook strani @dpmtabor).

Sami menimo, da je to bil eden izmed najboljših Valentinovih plesov, kar so nam odzivi gostov še samo potrdili. V društvu smo zelo ponosni na naše delovanje, saj vseskozi dokazujemo, da smo, mladosti navkljub, sposobni organizirati tudi zahtevnejše prireditve in trdno verjamemo, da se bo ta tradicija obdržala tudi v prihodnje. »Čeprav smo majhno društvo nam uspevajo velike stvari, katerih brez tako zagnanih članov ne bi bilo. Zato bi se rad zahvalil vsem članom za ves vložen trud, čas, energijo in del mladosti« nas je po prireditvi pohvalil naš predsednik.

DPM Tabor
 

Vmesnik
Prilagodite vmesnik, da bo lažja uporaba za različne pogoje.
To upodablja dokument v visokokontrastnem načinu.
S tem se dokument prikaže kot bel na črnem
To lahko pomaga tistim, ki imajo težave pri obdelavi hitrih premikov zaslona.
To naloži pisavo, ki je lažja za branje za osebe z disleksijo.