HRIB KRVAVICA-FOTO: PETER STROUHAL
PEŠPOT TABOR-OJSTRIŠKA VAS
MIKLAVŽ PRI TABORU - POGLED S KMETIJE LAZNIK
CERKEV SV. JURIJA - V OZADJU HRIB KRVAVICA IN ČEMŠENIŠKA PLANINA
KOVČETOV KOZOLEC, OJSTRIŠKA VAS
TRAVNIKI OJSTRIŠKE VASI
HMELJSKO POLJE Z MAKOM - KURNIK
PGD OJSTRIŠKA VAS-TABOR
PRIDIH PRETEKLOSTI PRI POŠ
KISOVARJEVA KAPELA LOKE
HRIB KRVAVICA - NATURA 2000
KUŽNO ZNAMENJE KAPLA
KUŽNO ZNAMENJE NOGRADI
MILJNI KAMEN PONDOR
VHOD V TABOR - PIHLBIRT
DENARNA ENOTA TURISTIČNEGA DRUŠTVA GUŠT TABOR
EKO-HOUSE - ŽIVLJENJE NA VISOKEM
MIKLAVŽ PRI TABORU
EKO-HOUSE - ŽIVLJENJE NA VISOKEM
APARTMAJI PR` BRISN` K
LOVSKA DRUŽINA TABOR
GRAD OJSTRICA
KAŠČA S SPOMINSKO SOBO FRANCA KSAVERJA LUKMANA NA KMETIJI MAK (RAMŠAK)
SPOMINSKA SOBA FRANCA KSAVERJA LUKMANA NA KMETIJI MAK (RAMŠAK)
SPOMINSKA SOBA FRANCA KSAVERJA LUKMANA NA KMETIJI MAK (RAMŠAK)
NAPIS NA 400 LETNI LIPI KMETIJE MAK (RAMŠAK)
RAZVALINE GRADU OJSTRICA
CERKEV SV. MIKLAVŽA MIKLAVŽ
400 LETNA LIPA NA KMETIJI MAK (RAMŠAK)
HRIB KRVAVICA-NATURA 2000
POGLED NA TABOR
SV.JURIJ OB TABORU - STARA RAZGLEDNICA
TRGOVINA M.CUKALE V OJSTRIŠKI VASI
OJSTRIŠKA VAS V PRETEKLOSTI
SV.JURIJ OB TABORU - STARA RAZGLEDNICA
TURISTIČNAKMETIJA WEISS-AGROCAMPING
TURISTIČNA KMETIJA WEISS-POLETNI KONCERT NA PROSTEM
MIZICA POSTREZI SI KMETIJE LUKMAN
VOŽNJA S KOČIJO KMETIJE LUKMAN
TURISTIČNA KMETIJA WEISS
VOŽNJA S KOČIJO KMETIJE LUKMAN
400 LETNA LIPA NA KMETIJI MAK (RAMŠAK)
MEŠANI PEVSKI ZBOR TABOR
SAVINJSKI ROGISTI-KUD IVAN CANKAR TABOR
GASILCI PGD LOKE
GASILEC PGD OJSTRIŠKA VAS-TABOR
GASILCI PGD LOKE
PONDORSKA LIPA
POVORKA- ŠENTJURSKI SEJEM
OBČINSKI ČASOPIS NOVICE IZPOD KRVAVICE
PODRUŽNIČNA OŠ TABOR
PONDORSKA LIPA-SEJALEC
CENTRALNA ČISTILNA NAPRAVA TABOR
ČEBELARSTVO NEMIVŠEK
ČEBELARSKI MUZEJ PEPEL
ČEBELNJAK PRI PEPELOVIH
TURISTIČNA KMETIJA WEISS
TURISTIČNAKMETIJA WEISS-AGROCAMPING
PENZIONI PR´ BRIŠN´K
KMETIJA LAZNIK
KMETIJA LAZNIK
KMETIJA LAZNIK
KMETIJA LAZNIK-SUŠENJE SALAM
VAŠKA IDILA-TABOR
KMETIJA LAZNIK-NAREZEK
ZAJČEVA PLANINSKA KOČA V LOKAH
TURISTIČNA KMETIJA WEISS
HRIB KRVAVICA-NATURA 2000
KOZOLEC NA RIBNIKU LESJAK
RIBNIK LESJAK
TIC TABOR
GASILCI PGD OJSTRIŠKA VAS-TABOR
CERKEV SV. JURIJA TABOR
ČEBELNJAK PRI ŠNEP
DOM KRAJANOV TABOR
HRIB KRVAVICA-NATURA 2000
RIBNIK LESJAK
SV.JURIJ OB TABORU - STARA RAZGLEDNICA
CERKEV SV. MIKLAVŽA MIKLAVŽ
CERKEV SV. RADEGUNDE KAPLA
KUŽNO ZNAMENJE PONDOR
POGLED NA TABOR
HRIB KRVAVICA-NATURA 2000
POGLED NA TABOR
OBČINA TABOR
.. prav lepa je šentjurska fara, še lepši je šentjurski zvon ..
  • Obvestila
20. julij 2020
Saša Zidanšek Obreza
MESEČNO POROČILO GASILSKE ZVEZE ŽALEC

Mesečno poročilo Gasilske zveze Žalec med 15. junijem in 15. julijem 2020

Dogodki:

31. maja 2020 je bil razglašen preklic epidemije nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19). Od tega trenutka dalje gasilci še vedno opravljamo zgolj posredovanja ob nesrečah in požarih, enako kot med epidemijo. Vsa tekmovanja, izobraževanja ter vse ostale ne nujne aktivnosti se bodo pričele izvajati od 1.9.2020, v kolikor bodo razmere to dopuščale. Izvedena je bila le Skupščina GZ Žalec, pri čemer so bili upoštevani vsi ukrepi za preprečitev širjenja okužbe.

V ponedeljek, 6. julija 2020, je na prireditvenem prostoru v Braslovčah potekala 65. skupščina Gasilske zveze Žalec. Skupščine se je udeležilo 58 članov skupščine - predstavnikov prostovoljnih gasilskih društev, ki delujejo pod okriljem Gasilske zveze Žalec. Med gosti so bili predsednik GZ Slovenije Janko Cerkvenik, predsednik sveta Savinjsko-šaleške regije Branko Verk, župan občine Tabor Marko Semprimožnik in podžupanja občine Braslovče Urška Hozjan ter prejemniki odlikovanj GZ Slovenije. Po izvolitvi delovnega predsedstva so podali poročila: predsednik GZ Žalec Edvard Kugler, namestnik poveljnika GZ Žalec David Krk, blagajnik GZ Žalec Rafael Hrustel, predsednik nadzornega odbora Janko Drča ter predsednik verifikacijske komisije Andrej Kveder. Člani Skupščine so ‎potrdili poročila za leto 2019, program dela ter finančni plan Gasilske zveze Žalec v letu 2020. Gostje so pohvalili delo gasilcev in vodstva Gasilske zveze Žalec. Na skupščini so podelili visoka odlikovanja Gasilske zveze Slovenije, ki jih je prejelo 10 posameznikov.

Nekaj statistike:

V obdobju mesečnega poročila so člani Gasilske zveze Žalec opravili 22 intervencij, ki so skupno trajale 27 ur in 20 minut. Najdaljša intervencija je trajala 2 uri in 50 minut, najkrajša pa 30 minut.

Statistika občinskih poveljstev v GZ Žalec:

V GPO Žalec so imeli 10 dogodkov, kjer je bila potrebna pomoč gasilcev, v GPO Polzela so imeli 6 intervencij, v GPO Vransko so imeli štiri intervencije, v GPO Braslovče so imeli dve intervenciji, v GPO Tabor pa intervencij niso imeli.

Prispevek pripravil:
Tadej Zupan,
predstavnik GZ Žalec za odnose z javnostmi
e: tadej.zupan@gz-zalec.org
telefon: 051 38 28 85

Priloga mesečnemu poročilu Gasilske zveze Žalec: Intervencije na območju Gasilske zveze Žalec med 15. junijem in 15. julijem 2020

06.06.2020 Gasilsko Poveljstvo Občine Žalec
Ob 06.38 je v Migojnicah, Gasilsko poveljstvo občine Žalec, Gasilska zveza Žalec, prišlo do prometne nesreče avtobusa in osebnega vozila. Posredovali so gasilci PGE Celje in PGD Griže, ki so zavarovali kraj, odklopili akumulatorja, sanirali cestišče ter nudili pomoč policiji. Poškodovanih oseb ni bilo.
16.06.2020 GPO ŽALEC
Ob 11.24 se je na gradbišču v kraju Šempeter v Savinjski dolini, GPO Žalec, Gasilska zveza Žalec, pripetila delovna nesreča, v kateri se je poškodoval delavec. Kljub hitri intervenciji reševalcev NMP Žalec in gasilcev je poškodovani podlegel poškodbam. Gasilci PGE Celje in PGD Šempeter so zavarovali kraj dogodka, s pomočjo pasov za dviganje bremen odstranili betonsko ploščo in osebo potegnili na suho. Na kraju so bile pristojne službe.
23.06.2020 GPO VRANSKO
Ob 20.37 so v Ločici pri Vranskem, GPO Vransko, Gasilska zveza Žalec,  občina Vransko gasilci PGD Ločica pri Vranskem in Vransko nudili pomoč občanu z defibrilatorjem.
27.06.2020 GPO BRASLOVČE
Ob 7,22 je v Parižljah, GPO Braslovče, Gasilska zveza Žalec, na regionalni cesti Šentrupert- Mozirje, prišlo do trčenja motorista in osebnega vozila. Posredovali so gasilci PGD Parižlje-Topovlje in PGE Celje, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje in z vpojnimi sredstvo sanirali razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Žalec in NMP Celje so poškodovanega motorista oskrbeli, nato pa je bil z reševalnim vozilom prepeljan v celjsko bolnišnico.
28.06.2020 GPO POLZELA
Ob 2.27 je v kraju Andraž nad Polzelo, GPO Polzela, Gasilska zveza Žalec, na regionalni cesti Polzela - Andraž padel motorist. Gasilci PGD Andraž nad Polzelo, Ločica ob Savinji, Polzela in PGE Celje so proti naletno in požarno zavarovali kraj nezgode in ga razsvetlili, posuli in očistili razlite motorne tekočine, nudili pomoč policiji, reševalcem NMP Žalec in Celje, ki je enega poškodovanega odpeljalo v SB Celje.
28.06.2020 GPO POLZELA
Ob 13.20 so v Ločici ob Savinji, GPO Polzela, Gasilska zveza Žalec, gasilci PGD Ločica ob Savinji s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja.
29.06.2020 GPO ŽALEC
Ob 16.01 se je zaradi močnega vetra na cesti Ponikva pri Žalcu - Kale, GPO Žalec, Gasilska zveza Žalec, podrlo drevo čez cesto. Gasilci PGD Ponikva pri Žalcu so drevo odstranili.
01.07.2020 GPO VRANSKO
Ob 18.47 je močan veter razkril streho stanovanjskega objekta na Vranskem, GPO Vransko, Gasilska zveza Žalec. Posredovali so gasilci PGD Vransko, ki so kraj zavarovali, nato pa s folijo in celimi strešniki prekrili približno 100 m2 strehe.
02.07.2020 GPO ŽALEC
Ob 16.22 so v Zabukovici v GPO Žalec, Gasilska zveza Žalec, gasilci PGD Zabukovica iz drevesa odstranili zlomljene veje, ki so ogrožale nadstrešek.
02.07.2020 GPO ŽALEC
Ob 16.40 sta v Vrbju v GPO Žalec, Gasilska zveza Žalec, gasilca PGD Vrbje nudila pomoč občanu, ki je padel in se ni mogel sam pobrati iz tal.
03.07.2020 GPO ŽALEC
Ob 00.44 je v Ložnici pri Žalcu, GPO Žalec, Gasilska zveza Žalec, zaradi močnega naliva meteorna voda pričela ogrožati stanovanjsko hišo. Posredovali so gasilci PGD Ložnica pri Žalcu, ki so s pomočjo protipoplavnih vreč preusmerili tok vode in tako preprečili zalitje hiše.
03.07.2020 GPO VRANSKO
Na Vranskem, GPO Vransko, Gasilska zveza Žalec, je potekalo črpanje meteorne vode.
03.07.2020 GPO BRASLOVČE
Ob 18.12 so se v Letušu v GPO Braslovče, Gasilska zveza Žalec, zaradi okvare vozila po cestišču razlile motorne tekočine. Gasilci PGD Nazarje ter PGD Letuš so zavarovali kraj dogodka, odstranili pokvarjeno vozilo in cestišče posuli z vpojnim sredstvom.
05.07.2020 GPO ŽALEC
Ob 6.37 so v Kasazah, GPO Žalec, Gasilska zveza Žalec, gasilci PGD Kasaze-Liboje nudili pomoč pri oživljanju osebe do prihoda reševalcev NMP Celje in ZD Žalec. Oživljanje žal ni bilo uspešno.
05.07.2020 GPO ŽALEC
Ob 20.28 je občan v Grižah, GPO Žalec, Gasilska zveza Žalec, zaklenil stanovanje, v katerega nato ni mogel vstopiti. Posredovali so gasilci PGD Griže, ki so s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja ter občanu omogočili vstop.
06.07.2020 GPO ŽALEC
Ob 16.33 sta na Brnici v GPO Žalec, Gasilska zveza Žalec, zagorela kosilnica in travnik. Gasilci PGD Kasaze - Liboje so zavarovali kraj dogodka, omejili in pogasili požar ter pregledali okolico.
06.07.2020 GPO POLZELA
Ob 20.01 je na Sončni cesti v Ločici ob Savinji, GPO Polzela, Gasilska zveza Žalec, zagorelo v garažnih prostorih stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Ločica ob Savinji, PGD Polzela in PGD Andraž nad Polzelo ter požar pogasili in pregledali prostore.
06.07.2020 GPO VRANSKO
Domnevni požar v naravi na območju Sv. Jošta, na meji med občinama Vransko in Nazarje. Še pred izvozom enot je bilo sporočeno, da gre za kurjenje pod nadzorom, zato je bila intervencija preklicana.
06.07.2020 GPO POLZELA
Podrti drevesi na cesti Založe – Andraž, GPO Polzela, Gasilska zveza Žalec, gasilci PGD Polzela so razžagali in odstranili drevo.
07.07.2020 GPO POLZELA
Ob 05.30 je na Savinjskem nabrežju, GPO Polzela, Gasilska zveza Žalec, meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Polzela so vodo izčrpali.
10.07.2020 GPO POLZELA
Ob 16.25 se je na Ločiški cesti, GPO Polzela, Gasilska zveza Žalec, kadilo iz osebnega vozila. Gasilci PGD Ločica ob Savinji, Polzela in Andraž nad Polzelo so proti naletno in protipožarno zavarovali mesto intervencije, počakali, da so se zavore ohladile in pomagali pri nalaganju vozila na vleko.
10.07.2020 GPO ŽALEC
Ob 16.54 je zagorelo v motornem delu osebnega vozila na Šlandrovem trgu v Žalcu, GPO Žalec, Gasilska zveza Žalec. Gasilci PGD Žalec so zavarovali lokacijo in pogasili požar. Na kraju so bile pristojne službe.