JUTRO V TABORU
CERKEV SV. JURIJA
TABOR S PTIČJE PERSPEKTIVE - P. STROUHAL
VZPETINE NAD TABOROM - U. LEDINEK
SONCE ZLATI SPODNJO KAPLO
POGLED IZ OJSTRIŠKE VASI
STRAŽARJI KRVAVICE IN ČEMŠENIŠKE PLANINE
TRAVNIKI OJSTRIŠKE VASI
OBČINA TABOR
.. prav lepa je šentjurska fara, še lepši je šentjurski zvon ..
  • Prostovoljstvo
14. januar 2022
Saša Zidanšek Obreza
STORITEV "PROSTOFER" OD 24. JANUARJA 2022 DALJE TUDI V NAŠI OBČINI

V sredo, 12. januarja 2022, je bila na Vranskem slavnostna predaja električnega vozila "Prostofer", s katerim bodo prostovoljci občin Tabor in Vransko brezplačno opravljali prevoze za starejše občane, v uporabo. Iz naše občine se je usposabljanja za voznika prostovoljca udeležilo šest kandidatov, ki so ob koncu opravili tudi testno vožnjo  z novim električnim vozilom Renault Zoe. Gre za skupen projekt  vzpostavitve mreže brezplačnih prevozov za starejše občane obeh občin, ki bosta tudi izmenično razpolagali z vozilom.

Vse prisotne so pozdravili direktor Zavoda Zlata mreža Miha Bogataj,  župana obeh občin Marko Semprimožnik in Franc Sušnik in predstavnica Javne agencije RS za varnost prometa Dragica Sternad Pražnikar.

Projekt se bo pričel izvajati od 24. januarja dalje, prevoz pa je potrebno naročiti vsaj tri dni prej na brezplačno telefonsko številko klicnega centra: 080 10 10, ki bo poskrbel za vso organizacijo vsakega posameznega prevoza in uporabnikom posredoval ustrezne informacije in napotke.

Foto: Saša Zidanšek Obreza

 

FOTO GALERIJA