JUTRO V TABORU
CERKEV SV. JURIJA
TABOR S PTIČJE PERSPEKTIVE - P. STROUHAL
VZPETINE NAD TABOROM - U. LEDINEK
SONCE ZLATI SPODNJO KAPLO
POGLED IZ OJSTRIŠKE VASI
STRAŽARJI KRVAVICE IN ČEMŠENIŠKE PLANINE
TRAVNIKI OJSTRIŠKE VASI
OBČINA TABOR
.. prav lepa je šentjurska fara, še lepši je šentjurski zvon ..

Prostovoljstvo

23. november 2022
Saša Zidanšek Obreza
VABILO NA KRVODAJALSKO AKCIJO NA VRANSKO
21. oktober 2022
Saša Zidanšek Obreza
VABILO NA DOBRODELNI DOGODEK

Vabljeni na dobrodelni  litererno glasbeni večer 25. oktobra 2022, ob 19. uri na grad Komenda.

Več v prilogi.

28. julij 2022
Saša Zidanšek Obreza
POROČILO Z GAŠENJA POŽARA NA KRASU TER VABILO K NADALJNJI PODPORI PGD OJSTRIŠKA VAS-TABOR

V petek, 15. julija 2022, se je zaradi izredno sušnega obdobja prvič oglasila sirena zaradi požara v naravnem okolju na Krasu. Uničujoči zublji so v tednu dni pred seboj uničili preko 3000 ha naravnih površin. Kmalu po njegovem začetku je bil aktiviran DRŽAVNI NAČRT zaščite in reševanja ob velikem požaru v naravnem okolju. Tudi gasilci GPO Tabor smo na omenjenem požaru izmenično sodelovali s tridesetimi gasilci in šestimi vozili.

06. julij 2022
Saša Zidanšek Obreza
POMOČ SOCIALNO OGROŽENIM PRI NAKUPU ŠOLSKIH POTREBŠČIN

Zaradi visokih cen šolskih potrebščin starši iz socialno ogroženih družin svojim otrokom težko vsako leto kupijo potrebne stvari za novo šolsko leto. Pri tem jim pomagajo humanitarne organizacije, ki z raznimi akcijami pozivajo sokrajane, da darujejo finančna sredstva za ta namen.

21. april 2022
Saša Zidanšek Obreza
VABILO NA DOBRODELNI KONCERT 19. MAJA 2022
25. marec 2022
Saša Zidanšek Obreza
BREZPLAČNA E-OSKRBA ZA STAREJŠE

Od sredine aprila bo storitev E-oskrba, ki starejšim, invalidom in kroničnim bolnikom omogoča samostojnejše, bolj varno in neodvisno bivanje v domačem okolju, saj zagotavlja 24-urno povezavo z asistenčnim centrom oz. zdravstvenim osebjem in organizacijo pomoči, če jo uporabniki potrebujejo, na voljo brezplačno. Slovenija je sredstva pridobila od Evropskega socialnega sklada in virov REACT-EU.

Več v priloženem sporočilu in gradivu, v katerem je storitev e-oskrba podrobneje predstavljena.

15. marec 2022
Saša Zidanšek Obreza
ZABOJNIK ZA OBLAČILA, OBUTEV IN HIŠNI TEKSTIL PONOVNO NA VOLJO

Obveščam o vas, da so znova postavili  zabojnik za uporabna oblačila in obutev. Nahaja se poleg ostalih zabojnikov pri Domom krajanov Tabor.

V RKS – Območnem združenju Žalec si na ta način ves čas zagotavljajo oblačila in obutev, da so na voljo ranljivim skupinam. Poleg uporabnih oblačil in obutve lahko v zabojnike odlagate hišni tekstil, kot je posteljnina, prti, zavese, brisače in tudi igrače.

15. marec 2022
Saša Zidanšek Obreza
ZAGOTOVIMO PREBIVANJE PRIBEŽALIM IZ UKRAJINE

Tudi v Spodnjo Savinjsko dolino prihajajo prebežniki iz Ukrajine, zato vas prosimo, da jim zagotovite nastanitve.  V Republiki Sloveniji imajo lahko tri različne statuse:

- državljan Ukrajine s statusom turista(možnost prebivanja na področju RS za 90 dni);

- državljan Ukrajine lahko zaprosi za mednarodno zaščito po Zakonu o mednarodni zaščiti (poda vlogo za mednarodno zaščito);

- državljan Ukrajine lahko zaprosi za Začasno zaščito razseljenih oseb (poda vlogo za začasno zaščito v treh dneh od prijave na policiji).

09. marec 2022
Saša Zidanšek Obreza
ZBIRA SE DENARNA IN MATERIALNA POMOČ ZA UKRAJINO

Pomagajmo prebivalcem Ukrajine!

Rdeči križ Slovenije se pridružuje naporom kolegov iz Ukrajine in sosednjih držav pri zagotavljanju osnovnih potrebščin za ljudi v Ukrajini in tistim, ki so jo morali zapustiti. V ta namen zbiramo finančna sredstva za pomoč. Prejel jih bo Rdeči križ Ukrajine, da bo zagotovil takojšnjo pomoč najbolj ranljivim prebivalcem. 

 

FINANČNA POMOČ

Finančna sredstva lahko donirate s poslanim SMS z besedo BEGUNCEM ali BEGUNCEM5 na 1919 in prispevajte 1 ali 5 evrov. Velja za uporabnike mobilnih storitev A1, Telekom, Telemah in T-2.

07. marec 2022
Saša Zidanšek Obreza
KLICNI CENTER ZA BEGUNCE IZ UKRAJINE

Klicni center za begunce iz Ukrajine
ДЛЯ УКРАЇНСЬКОЇ ТА АНГЛІЙСЬКОЇ ПРОГРУТТИ ВНИЗ/FOR UKRAINIAN AND ENGLISH SCROLL DOWN

Urad Vlade Republike Slovenije za oskrbo in integracijo migrantov je vzpostavil vladni klicni center, kjer bodo za pojasnila o pomoči, ki jo Slovenija nudi državljanom iz Ukrajine, na voljo strokovnjaki z različnih področij. Klicni center bo deloval vse dni v tednu, od 8. do 18. ure.

Brezplačna telefonska številka 080 41 42 - za klice iz Slovenije

Telefonska številka +386 1478 7530 - za klice iz tujine

Strani